OM MIG

"Hunden är den 

enda varelsen i

världen som 

kommer älska dig 

mer än den älskar 

sig själv."

NINA LAFVAS

ÄGARE AV NINAS VOVVAR

Jag som driver Ninas vovvar heter Nina Lafvas och bor i Åkersberga med min man, tre tonåringar, hundar, katt, höns och bin.


Djur, och särskilt hundar, har alltid varit mycket viktiga för mig. När jag kom upp i skolåldern promenerade jag med grannskapets alla hundar så ofta jag kunde. Särskilt en hund kom att stå mig mycket nära och genom åren delade grannen och jag allt mer på henne. Det var en welsh springer spaniel som hette Kessie. Hon kom att betyda oerhört mycket för mig under mellan- och högstadiet då det var jobbigt i skolan. Kessie fick vandra över regnbågsbron hemma på vårt köksgolv 14 år gammal. 


Efter gymnasiet arbetade jag som djursjukvårdare i två år. Planen var att jag skulle utbilda mig till veterinär, men av olika anledningar blev det inte så och jag tog istället en fil mag i kostvetenskap vid Uppsala universitet.

När barnen blivit lite äldre kände jag att nu behöver jag en hund i mitt liv igen. Lilla Lia, som är en Russkiy toy, blev vår nya familjemedlem. Senare kom blandraserna Sasha och Linnie från Greklands gator. 

Efter 15 år som kvalitetsansvarig på ett livsmedelsföretag sa jag upp mig p.g.a. stress. Jag fick jobb som personlig assistent på kvällar och nätter och på dagtid började jag ta hand om några hundar. De första åren var det endast som hobbyverksamhet. Något eget företag skulle jag absolut inte starta!


MERITER


  • Diplomerad hunddagisföreståndare
  • Diplomerad hundfrisör
  • Certifierad tandbehandlare via Cleany Teeth
  • Första hjälpen för hund
  • Djursjukvårdare 2 år
  • Kennelassistent


Jag vidareutbildar mig dessutom hela tiden inom ämnet hund genom kurser, utbildningar och föreläsningar.

Så 2018 hände det plötsligt något i mig och jag kände att jag var redo att starta eget. Något jag verkligen inte ångrat! Känslan att få arbeta med det jag älskar mest och dessutom få möjlighet att själv bestämma och utveckla verksamheten är fantastisk. Söndagsångest är ett minne blott. Jag ser istället lika mycket fram emot arbetsveckan som helgen, vilket känns som en fantastisk ynnest. 

Under våren 2021 slutförde jag min hundfrisörutbildning. Att få kombinera min kreativa ådra med hundar är toppen och jag undrar bara varför jag inte kommit på detta tidigare!